Drömkåken

Golv

Publicerad 2014-09-10 15:01:15 i Renovering,

Idag kommer lite bilder från golvprojektet som blev aningens mer omfattande än vad vi hade tänkt från början. Tidigare i sommar hade vi sett ut ett klick-golv på Bauhaus. När vi var i Sundsvall och hade spenderat ett stort antal timmar på att planera och köpa kök tänkte vi att vi snabbt skulle svänga förbi och köpa golvet, men när vi kom dit så visade det sig att det golv vi ville ha hade utgått - PANIIK!! Eftersom vi hade kollat runt här i Ösd och inte hittat nåt vi gillade så kände vi att vi inte kunde åka från Svallet utan golv. Precis när det kändes som mest hopplöst så hittade Magnus ett massivt trägolv i stavmosaik som också skulle utgå pga att "det var tålamodskrävande att lägga" enligt en personalen. Utmattade efter att ha ritat, plockat och lastat hela köket under dagen så tänkte vi "hur jobbigt kan det vara att lägga ett golv egentligen" ;)


Först rev vi det gamla laminatgolvet och trägolvet under som visserligen var rätt så fint men med stora hål där den gamla väggen hade stått så det kändes inte så kul.


Efter den här delen av renoveringen så uppskattar jag varje steg jag tar på det nya golvet!


Perfektionisten som jag bor med hyvlade alla reglar så att allt låg exakt i våg. Om jag, som är lite mer av "hippedihapp"-renoveringstypen fått bestämma så blir det gärna fort och fel så jag försöker ta ett stort andetag av tålamod för jag vet att allt han gör blir så jäkla bra i slutändan.


Efter att alla reglar var jämna och isoleringen fluffad så la vi spånskivor för att få ett stabilt och garanterat knarrfritt golv (jag har inte såå mycket emot knarr med Magnus får nästan utslag ;) 


Yey! Det nya golvet kunde börja limmas på plats!!


När det nya golvet i hallen och köket var lagt så skulle det slipas och då passade vi på att slipa golvet i vardagsrummet samtidigt. Efter detta så skulle golvet spacklas med nån vätska blandat med slipdamm för att täta alla ev mellanrum. Sedan betsas och slutligen lackas två gånger - pju!! 


Färdigt!!! 

Det tog ungefär en vecka att bli klar med golvet. Så här i efterhand så känns det väldigt bra och värt mödan, även om vi höll på att ångra oss ett par gånger under tiden...

Kommentarer

Postat av: Charlotta

Publicerad 2014-09-10 16:12:56

Obs! Vi hade inte hittat nåt vi gillar i vår prisklass... Fanns massor med massiva trägolv som vi mer än gärna hade lagt, men detta var väldigt billigt eftersom det skulle utgå :) Ville bara förtydliga, för jag lät som en riktig diva när jag läste det själv :P

Postat av: Emilia

Publicerad 2014-09-10 16:34:13

Det ser jättefint ut, vad duktiga ni är!

Postat av: Elin

Publicerad 2014-09-10 17:23:28

Jisses! Ser ut som en dröm. Känns mer personligt än ett klickgolv. Kan tänka mig att det passar fint med golvet i vardagsrummet också! Kram på er

Svar: Du får avgöra själv nästa gång du kommer hit! :D PUSS
Charlotta

Postat av: Micaela

Publicerad 2014-09-10 18:34:37

Sjukt snyggt, rejält och genuint - helt perfekt ! Håller med Elin att det kommer trivas bra jämte vardagsrumsgolvet. Var nog meningen att det andra inte fanns kvar ;-). Bra jobbat!

Svar: Tack Mica :)
Charlotta

Postat av: Kajsa

Publicerad 2014-09-11 09:32:16

Men jisses så fint det blev. Hoppas bubbel-fläckarna gick smidigt att få bort?! Vi får prova detta nya dansgolv om inte allt för länge!

Svar: Bubbelfläckarna ger ju lite patina ;)
Charlotta

Postat av: Ullis

Publicerad 2014-10-25 08:27:39

Oj vilket jobb! Men så blev det fint också! Ser fram emot att få se det i verkligeheten snart!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela