Drömkåken

Baksidan

Publicerad 2016-07-05 20:35:37 i Renovering,

Äntligen äntligen är vi färdiga med allt vi har tänkt göra på tomten! Så himla härligt! Det vi har gjort är att lägga plattor, förstorat trädgårdslandet, lagt kantsten, förberett för en odlingbänk och byggt en trappa ner från altanen. Vi är såå nöjda! 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var färdiga gjorde vi en riktig storstädning av tomten där det stått 6 lastpallar med olika markstenar, skiffer och kantstenar. Det som var trasigt har vi slängt och resten har vi radat upp vid garaget och ska lägga ut för försäljning/skänkes. Så härligt att få snygga till lite på tomten 🌳 Jag älskar verkligen att greja ute och njuter av se hur fint vi kommer få det. 
 
Efter:
 
 
 
 
Nu drar vi på semester några veckor, så det blir våra husvakter som får njuta av uteplatsen så länge. Hörs hej! 🌸

Mina projekt

Publicerad 2016-07-04 20:36:10 i Renovering,

Igår gjorde jag färdigt kantstenssättningen på gaveln. Rätt jobbigt att först gräva och sen hålla på med de tunga stenarna, men det blev riktigt fint så då känns det värt.
 
Innan:
 
Efter:
 
För att vi skulle kunna planera tomten och var vi skulle lägga ut matjord, placera Hjalmars sandlåda mm så bestämde jag mig för att bredda rabatten så att det är färdigt som trädgårdsland till nästa vår. Även här var det mycket att gräva och kantstenarna var riktigt stora och tunga att hålla på med och svåra att få rakt. Men som vanligt blir det så fint nör det är färdigt så det känns så värt 🍓 När jag höll på att gräva så hittade jag en massa skiffer som sjunkigt ner en bra bit under jorden. Så jag passade på att ta bort det och lägga om den sista biten så att det kom i höjd med resten av skiffret som ligger längs garaget. Magnus tyckte det var onödigt, men jag tyckte det var värt när vi ändå hade grus och sand tillgängligt. 
 
Innan:
 
Efter:
 
Sist men inte minst fick äppelträdet lite dekoration i form av dekorgrus som vi tog bort från framsidan inför dräneringen och nu inte visst vad vi skulle göra av. 
 
 
Annars har jag roat mig med att kratta ut matjord där det behövdes och därefter sått gräs och vattnat. Förhoppningsvis hinner det ta sig medan vi är borta så vi kommer hem till en trädgård i toppskick 👌 Magnus håller på med trappen till altanen så förhoppningsvis är allt klart imorgon och då kommer ett nytt inlägg om hela baksidan. 🌸

Framsidan

Publicerad 2016-07-01 21:54:00 i Renovering,

De här senaste dagarna har vi verkligen jobbat på i trädgården. Både på framsidan och baksidan har det var plattläggning. Har räknat ut att vi har skottat ca tio ton grus, sand och jord 😅 På framsidan har vi lagt tillbaka skiffret som låg samt en ny rad skiffer från bron till uppfarten. Sen har vi lagt tillbaka kantsten mellan gruset och gräsmattan pch därefter fyllt på med fin matjord där vi ska så gräs 🌾🌱🌾🌱🌾
 
Innan dräneringen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är framsidan i stort sätt klar. Vi ska fortsätta sätta kantsten på bortre gaveln och fixa lite mer på baksidan. Sen hoppas jag att vi kan få lite riktig semester 🌻 Vi är dock sjukt nöjda med vad vi har gjort och det känns så himla skönt att få fixat sånt där som man gått och tänkt på sedan vi dränerade förra sommaren. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela