Drömkåken

Gillestuga med möbler

Publicerad 2016-11-05 15:25:00 i Renovering,

Idag har vi varit effektiva som aldrig förr. Efter frukost fick jag ett litet ryck och övertalade Magnus att vi skulle börja bära ner möblerna från gästrummet här uppe. Sagt och gjort. Jag fick vika mig för Magnus idè om hur möbleringen skulle vara eftersom han hade en poäng i att det var mysigare att ha sängen där det inte var så mycket fönster. I sin tur fick han ge sig för mitt förslag att skrivbordet skulle stå vid kortänden på rummet istället för på sidan (han är orolig för att vi ska råka trycka skrivbordet mot väggen så att elementet blir täckt så att värmen inte cirkulerar som det ska i rummet). På så vis blev vi båda åtminstone halvnöjda 😌 
 
Visst blev det lite skillnad?! 
 
 
 
 
 
 
Tänk att alla dessa möbler varit inklämde i ett mycket mindre rum. Känns väldigt skönt med mer plats, speciellt för
kontordelen + att det är på en mer skyddad plats där Hjalmar inte kan springa in och göra kaos i tid och otid ☺️
Det som saknas är en taklampa och en större bokhylla, men det här får duga så länge. 
 
Nu känner iaf jag mig väldigt peppad på att börja göra om rummet här uppe till Hjalmar. Har så mycket ideèr på saker jag ska sy och bygga så nu känns det snopet att jag börjar jobba om tre veckor. 
 
Trevlig helg från oss! 

Gillestuga ✔️

Publicerad 2016-11-01 13:05:04 i Renovering,

I helgen målade vi det sista och satte tillbaka lampor och element. Det gjorde stor skillnad för ljuset i rummet att få vita väggar. Nu känns det mer som ett rum man vill vara i än som ett förråd som det var lite innan 😌 Dock insåg vi att vi tänkt helt olika när det kommer till möblering. Jag hade tänkt skrivbord och bokhyllor direkt till höger när man kommer in och en sänghörna längst in i rummet. Magnus hade tänkt precis tvärtom 🙈 Vi får prova lite sen när det är dags att bära ner möblerna. 
 
Före:
 


Efter:
 
 
Före:
 
 
 
Efter:
 
 
Nu får vi se vad nästa projekt blir. Alternativen är att måla hallen där nere likadant som det här rummet och sätta nya steg till trappan eller om vi ska börja med Hjalmars rum på övervåningen och flytta ner grejerna hit. Om en månad är det Magnus som återigen tar över ansvaret här hemma och jag börjar jobba, så då kanske det blir lite mer fart på projekten ☺️ Allt gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela