Drömkåken

Måla måla 🎨

Publicerad 2016-10-25 21:03:18 i Renovering,

En pinfärsk bild från down under. Har kommit halvvägs med tredje lagret färg, denna gång täckfärg. Som vårt vanliga dilemma är det så tråkigt att en av oss ska vara nere och måla på kvällarna istället för att umgås och att ha Hjalmar där nere kan bara sluta med katastrof ☺️ Så jag har målat lite när Hjalmar har sovit på dagarna och så har vi hjälpts åt på helgen. Vi har ju egentligen ingen brådska, mest att man vill bli färdig när man väl satt igång. 

Gillestugan

Publicerad 2016-10-10 09:59:29 i Renovering,

I helgen påbörjade vi "projekt-gillestuga". Det är rummet under vårt vardagsrum och det känns dumt att inte utnyttja ett så stort rum. Planen är att det ska bli ett kombinerat gästrum och kontor, så vi flyttar ner allt från rummet på övervåningen som har använts till det. Det i sin tur blir ett nytt rum till Hjalmar 😌
 
 
 
 
Vi kom en bit med första varvet täckfärg och så ska allt målas två gånger till 😅 Jag trodde att jag tyckte att det var kul att måla, men det här var jäkla segt faktiskt (då hjälptes vi ändå åt 🙈). Det blir vitt för att få det så ljust som möjligt där nere i källaren. Vi har inte bestämt än om vi ska måla taket, det är nu vitlaserat. Golvet tänkte vi inte göra något med. Återstår att se hur flitiga vi är med detta och när det finns något att uppdatera om igen 🌱

Rabatt

Publicerad 2016-10-08 10:41:00 i Renovering,

Hallå!
 
Några veckor har gått och vi har vilat upp oss lite och nu är det fullt upp med nya projekt. Vi blev inspirerade att greja lite på tomten nu när det har varit så otroligt vackert höstväder, så förra helgen började vi gräva en rabatt runt kortsidan på altanen. Innan dräneringen hade vi ju en jättefin rabatt längs husets kortsida men vi valde att inte ha det så igen pga det förstör dräneringen när rötter växer ner där. Vi hade ju massor med kantstenar kvar så det räckte både till en rabatt och att avgränsa runt hela altanen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu till det svåraste - att lista ut VAD i den här högen som är de fina växterna vi flyttade från rabatten inför dräneringen och vad som är 2 års ogräs. 
 
I helgen ska vi bland annat roa oss med att måla nere i gillestugan, mer om det kommer sen. Trevlig helg 🌾
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela