Drömkåken

Odlingar

Publicerad 2017-08-22 14:56:55 i Renovering,

Första sommaren vi har odlat på riktigt i trädgårdslandet, jag älskar det! Dock med blandade resultat eftersom sommaren varit så dålig. 
 
 
 
 
Det bästa är morötterna och sockerärtorna som är så goda och lätta att plocka. Hjalmar plockar sig mätt så fort han är ute. Squashen är en annan favorit - så god att grilla och passar till det mesta. Desutom väldigt lättodlade och man kan lätt ta en om dagen (vi har tre plantor). 
 
Sämsta är jordgubbarna (som vi hoppades mest på). Om inte fåglarna hinner ta dem så har Hjalmar varit och plockat dem omogna. Tror vi kanske har ätit 3 st totalt 🍓
 
Potatisen har vi inte provat än och vitlöken sår jag för första gången och har faktiskt ingen aning om när den är klar. 
 
I växthusen satte vi lite föör många tomatplantor som har tagit över totalt där inne. Dock är det nog inte så många tomater som kommer hinna mogna innan hösten kommer. Men om man letar lite så hittar man sallad och paprikor också, blir mer sånt nästa sommar! 
 
 
Så kommer ni kanske ihåg vår tomma rabatt och högen med växter/ogräs som blev när vi flyttade dem inför dräneringen.
 
 
 
 
Nu har vi iaf identifierat vad som var vad och flyttat tillbaka till rabatten samt planterat en rabarb där istället. Även att Magnus spontanslängde i en massa solrosfrön (fågelmat som blivit över) som verkar ta sig väldigt bra 🌻
 
 
 
 
Mer om vårt staketbytarprojekt senare! 

Fönster

Publicerad 2017-08-22 14:20:00 i Renovering,

Som ni vet bytte vi fönster på källarvåningen i höstas. Det var ju lite omständigt eftersom de skulle putsas in i grunden, så när de var på plats slappnade vi av lite. Nu i sommar tog vi äntligen tag i projektet igen och målade om hela grunden svart. 
 
Från i höstas:
 
 
 
Nu efter målning:
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela